Befejeződött a vasgyári rehabilitációs program Miskolcon

Helyi hírek

Szociális bérlakásokat korszerűsítettek Miskolcon – a projekt befejeződéséről az önkormányzat kedden tájékoztatta az MTI-t.

Azt írták: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával befejeződött a Miskolc város leromlott városi területeinek rehabilitációja – Vasgyári program című projekt, amelynek célja a területen található önkormányzati tulajdonú szociális bérlakások korszerűsítése, komfortfokozatának növelése és műszaki megújítása volt.

Negyvenkét önkormányzati szociális bérlakás újult meg, javítva ezzel a lakók életkörülményeit. A Vasgyárban 2018 év végéig tíz lakást újult meg, 32 lakás pedig 2021-ben és 2022-ben a Harmadik, a Puskin, a Gózon Lajos, a Glanzer Miksa, a Kerpely Antal, a Lónyai Menyhért és az Alsószinva utcában.

A lakások általános felújítása mellett, fürdőszobákat és WC-ket alakítottak ki, valamint kicserélték a nyílászárókat is. A felújított ingatlanok egy része társasházi környezetben található, így nemcsak a lakások, hanem az érintett osztatlan közös társasházi részek is megújultak – írták.

A projekt részeként megújult a Vasgyári úton található Közösségi ház és a telkét körülvevő park.

A beruházás teljes mértékben az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, 837 millió forintból.