Csaknem 500 millió forintos támogatásból épül új óvoda és bölcsőde Rátkán

Helyi hírek

 Csaknem 500 millió forintos európai uniós támogatás segítségével épül új óvoda és bölcsőde a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Rátkán – tájékoztatta az MTI-t a Bora 94 Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Fejlesztési Ügynökség.

Az új ötven férőhelyes, két csoportszobás óvodai, valamint a tizenkét férőhelyesre növekedő, egy csoportszobás bölcsődei ellátást is magában foglaló kétszintes épületegyüttes könnyen megközelíthető, mert a település központjában van – írták.

Az új épületben kialakítják a megfelelő méretű csoportszobákat, a kapcsolódó helyiségekkel, valamint melegítő konyhát, tornaszobát és egyéb közösségi teret is kiépítenek. Az ingatlan tervezésekor nagy hangsúlyt helyeztek a környezetvédelmi és esélyegyenlőségi szempontok érvényesítésére. Ezt az épület teljeskörű akadálymentesítése, valamint megújuló energiaforrással való ellátása lehetővé teszi.

Jelenleg egy másik épületben biztosítják a gyermekek napközbeni ellátását egy ötven férőhelyes óvodával és egy nyolc férőhelyes minibölcsődével.

A projekt, amely a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, 499,47 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar költségvetés társfinanszírozásával.

A projekt befejezésének tervezett napja: 2025. szeptember 30.