Ismeretterjesztő séta a kultúrparkban

Kultúra

Harmadik alkalommal szervezett Állatkerti Sétát a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága egyetemi hallgatóknak

.
Ötven diák vett részt május 19-én a Nagyerdei Kultúrparkban a Hallgatói Önkormányzat hagyományos tavaszi programján, az Állatkerti sétán.

– Fontos számunkra, hogy kimozdítsuk a hallgatókat a mindennapokból, rácsodálkozhassanak az őket körülvevő természeti értékekre, valamint eléjük tárjuk a Földön fellehető színes és különleges élővilág egy-egy szeletét – fogalmazott Nagy Gergely Sándor, a Nagyerdei Kultúrpark ügyvezető igazgatója. A vezető a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottságának tagjaként különböző programok, szakmai napok szervezésével és gyakornoki lehetőségek biztosításával kiemelt hangsúlyt fektet az egyetemi hallgatók megszólítására.

Az állatkertben töltött délutánon az érdeklődők betekintést nyertek a park működésébe, valamint számos őshonos és külföldi faj életmódjával ismerkedtek meg. A séta különösen nagy élmény azok számára, akik más településről érkeztek az egyetemre, és a program által alkalmuk nyílik Debrecen felfedezésére.

– Célunk, hogy a szakvezetés során ne csak a fajokra jellemző általános információkat adjuk át a látogatóknak, hanem megmutassuk az állatkert hétköznapi életét – mondta el Labovszki Milla állatgondozó, természetvédelmi mérnök mesterszakos hallgató.

A résztvevőknek a DEHÖK biztosított belépőjegyet, ezzel is támogatva a Nagyerdei Kultúrpark, illetve a bizottság munkáját.

unideb.hu