Háromnapos online fesztivált rendez a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum

Kultúra

Háromnapos online gyerekkönyv-fesztivált rendez a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum április 2. és 4. között – közölték a szervezők az MTI-vel kedden.

Péntek és vasárnap között több mint 10 magyarországi kiadó, köztük a Csimota Kiadó, a Scolar Kiadó, a Kolibri Kiadó és a Móra Könyvkiadó mutatja be gyerekeknek szánt kiadványait az interneten keresztül.

Az online gyerekkönyv-fesztivál részeként vasárnap Szekeres Nikoletta, a Hubby – Magyar Gyerekkönyv Fórum elnöke és Pacskovszky Zsolt szerkesztő-műfordító beszélget az idei Astrid Lindgren Emlékdíjas szerző, a francia Jean-Claude Mourlevat Zebulon, avagy bűntény a Borzoló Borzollóban című, gyerekeknek írt krimijéről.

Ugyancsak vasárnap, Nagy Boldizsár, a Móra Könyvkiadó LOL sorozatának szerkesztője mutatja be a Csajoknak kötelező című kötetet, amelynek szerzői a Szex és New York film írója, Candece Bushnell és a Pushcart-díjra jelölt Katie Cotugno.

A közvetítéseket és a részletes programot a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum közösségi média oldalán lehet megtekinteni – írja a közlemény.

 

MTI

pixabay