Meglepetésvendégekkel lép színpadra újévi koncertjén Mága Zoltán

Kultúra

A Nemzet Színészei mellett nemzetközi hírű művészekkel és a magyar könnyűzenei élet ismert szereplőivel lép színpadra Mága Zoltán hegedűművész Budapesti Újévi Koncertjén január elsején a Budapest Arénában.

Az est fő üzenete a béke és az összefogás lesz – közölték a szervezők az MTI-vel.

Mága Zoltán hegedűművész tizenhatodik alkalommal megrendezendő újévi koncertjén színpadra lép idén Molnár Piroska, Udvaros Dorottya, Lehoczky Zsuzsa, Bodrogi Gyula, Szacsvay László és Cserhalmi György, a koncertet a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Gipsy Virtuózok kíséri, és többszáz fős felnőtt- és gyermekkórus, valamint tánckar is közreműködik a produkcióban.

A tájékoztatás szerint 2024-ben a gála fő üzenetéhez kapcsolódva kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és felvidéki gyerekek a koncert művészeivel közös produkcióban állnak ki Európa és a világ békéjéért.

Az eseményen a hagyomány részeként átadják a Budapesti Újévi Koncert magyarországi és nemzetközi gáladíját, amelyet a Hollóházi Manufaktúra által egyedi tervek alapján készített nagyértékű porcelánhegedű jelképez.

Mága Zoltán egy délutáni ráadás koncertet is ad majd az orvosoknak, ápolóknak, szociális intézmények munkatársainak, civil és karitatív szervezetek munkatársainak, pedagógusoknak, rendőröknek és katonáknak, köszönetképpen egész éves áldozatos munkájukért.

Mága Zoltán újévi koncertjét a televíziós közvetítések révén több mint százmillió ember láthatta már Amerikában is, ahol a PBS csatorna mutatta be a X. Jubileumi Újévi Koncertet, mint önálló, főműsoridős koncertshowt. Ezen olyan világhírű művészek is felléptek, mint a Grammy-díjas David Foster zongoraművész és Aida Garifullina operaénekes – írták.

(MTI)