Esős, de enyhe idő várható

Ország

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában
—————————
Ciklonok okoznak változékony időt Európa nagy részén, nyugat felől többnyire enyhe, váltakozó nedvességtartalmú levegő árasztja el a kontinens nyugati, délnyugati és középső területeit. Errefelé gyakran megnövekszik a felhőzet, többfelé fordul elő eső, zápor, a Balkán-félszigeten helyenként zivatar. Nyugat-Európában és a Kárpát-medence nagy részén 10 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet, a déli országokban ennél melegebb az idő, helyenként 20, 22 fokot is mérnek. A Fekete-tengertől északra egy magassági hidegörvény helyezkedik el, onnan több helyről jelentettek havazást. Anticiklon hatására eseménytelen az időjárás a kontinens északkeleti területein, borult, párás, valamint derült területek egyaránt előfordulnak. Skandinávia nagy részén, valamint az orosz határvidéken napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet, az Ural előterében pedig -10, -15 fokos maximum értéket mérnek. Vasárnap estig nyugat felől egy hidegfront vonul át a Kárpát-medence fölött, a középső területeken jelentős mennyiségű esővel. Mögötte átmenetileg szárazabb, pár fokkal hűvösebb levegő érkezik fölénk, de egyelőre folytatódik az enyhe idő.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig
—————————————————
Estétől nyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé elered az eső. Éjjel a csapadékzóna kelet felé halad tovább, a középső területeken jelentős mennyiségű eső valószínű. Északnyugaton, valamint a Börzsöny tágabb környezetében eleinte átmeneti ónos eső is lehet. Vasárnap átmenetileg felszakadozik, csökken a felhőzet, a Dunántúlon és a középső országrészben több órára kisüt a nap. Estére északkeleten is eláll az eső, ám délnyugat felől ismét felhősödés kezdődik. A déli, délnyugati szél északnyugatira, majd vasárnap ismét délire fordul, és helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul.
A legmagasabb hőmérséklet vasárnap általában 7 és 12 fok között várható, de északkeleten néhány fokkal hűvösebb idő valószínű.