Egyre többen foglalnak szállást mobilon keresztül

Ország

Egy év alatt jelentősen nőtt a mobilfoglalások aránya a magyar belföldi utazók körében, van olyan korosztály, ahol 85 százalékkal többen használnak mobileszközöket a szállásfoglalásra – derült ki az Utazok.hu cégcsoport összesítéséből.A cégcsoport adatai alapján a mobilról érkező foglalások aránya a tavalyi 17-ről idén 26 százalékra emelkedhet. Az 50 százalékos növekedés azt jelenti, hogy ma már minden negyedik felhasználó mobilról foglal szállást. Legnagyobb emelkedést a 15-34 éves korosztály produkált, körükben egy év alatt 85 százalékkal nőtt a mobilfoglalások aránya.

Bár a 930 000 főt vizsgáló mintában volt több olyan korosztály, ahol a foglalási számban visszalépés történt egy év alatt, a költése minden vizsgált korcsoportnak nőtt. Ez összhangban van a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataival, amelyekből kiderül, hogy összességében 7 százalékkal bővült a hazai turizmus tavaly, annak ellenére, hogy a belföldi utazók száma csökkent. A bővüléshez hozzájárult a belföldi utazók magasabb költése, valamint a hozzánk érkező külföldiek növekvő száma is.

Az idei év februárjában a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma is 7,8, a belföldi vendégek által eltöltötteké 5,2 százalékkal bővült az egy évvel korábbi szinthez képest. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 9,9 százalékkal nőtt, a szállodai szobák napi átlagára 6,8 százalékkal emelkedett – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett tájékoztatóból.

(vg.hu)