Tomcat nem jelent meg a bíróságon, a rendőrség körözést adott ki ellene

Ország

A Magyar Nemzet olvasója hívta fel a figyelmet, hogy a Tomcat néven közismert radikális bloggerrel szemben két körözést is kiadtak: március végén egy önbíráskodási ügyben, július 6-án közösség elleni izgatás miatt keresték Polgárt.

Polgár 2011-ben alapította a lopott bicikliket, majd telefonokat is visszaszerző Tolvajkergetők csoportot: az ingóságok mellett erővel több ingatlant is visszaszereztek uzsorásoktól vagy önkéntes lakásfoglalóktól, amelyeket átadtak tulajdonosaiknak. Az egyik ilyen esetből később szintén rendőrségi ügyek lett.

Nem áll egy elfogult bíróság elé

A cikk megjelenése után Polgár jelezte: „A körözés oka valóban az, hogy nem mentem el a tárgyalásokra. Ugyanis nem vagyok hajlandó egy nyíltan elfogult bíróság elé odaállni. Amennyiben a bíróság helyreállítja a törvényességet, meg fogok jelenni. Tisztességtelen eljárásban azonban önként nem veszek részt.”

Hozzátette, a második körözést azért adták ki rá, mert nem fejezte be a közmunka-büntetésér Érpatakon. „Abból még 11 nap hátravan, tehát ennyi elzárásra számíthatok, ha elfognak vagy feladom magam” – írta lapnak a blogger.