Elindult a jelentkezés a Szeged Rocks-ra

Ország

Elindult a jelentkezés a Szeged Rocks-ra, Magyarország első olyan rockprodukciójára, amelyen több száz vagy akár ezer zenész ad elő közösen négy dalt jövő áprilisban – tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Révész Zsolt kommunikációs vezető elmondta, hogy dobosok, basszusgitárosok, gitárosok, énekesek jelentkezését várják korra, nemre, zenei stílusra való tekintet nélkül.
Az együttesek, zenészek, énekesek online jelentkezhetnek január 31-ig egy videofelvétel beküldésével. A szervezők ezek alapján választják ki a résztvevőket. Egyetlen feltétel a dalok megfelelő szintű interpretációja – húzta alá.

Révész Zsolt hozzátette, hogy kiválasztották a rendezvényen elhangzó négy dalt is. A számok között két magyar és két külföldi lesz: Billy Idoltól a White Wedding, a Blurtől a Song 2, a Tankcsapdától az Ez az a ház és a Sun City-től a Nem izgat.

A Szeged Rocks rendezvényt olasz ötlet alapján szervezik, a közös muzsikálásra a kisgyerekektől az ősz veteránokig mindenkit várnak, a képzett zenészek mellett olyanokat is, akik máskor csak otthon, a négy fal között, saját kedvtelésből játszanak.

Az együtt zenélés egy egész napos rendezvény része lesz, melyen több koncert is szórakoztatja majd a közönséget.

A Szeged Rocks időpontjául április elsejét, a közelmúltban elhunyt szegedi zenész, Szurdi Zsolt születésnapját választották.

A flashmob célja az élő zene és a rock népszerűsítése.