Távozik a Konzum és az Opus igazgatóságából Jászai Gellért

Ország

Jászai Gellért, a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. (Konzum Nyrt.) elnök-vezérigazgatója és az Opus Global Nyrt. igazgatósági tagja a társaságok éves rendes közgyűlését követően leköszön mindkét tőzsdei vállalat élén betöltött tisztségéről és azok operatív irányításáról – olvasható a Konzum Nyrt. és az Opus Global Nyrt. közös közleményében, amit hétfőn jutattak el az MTI-nek.

Döntését a 4iG Nyrt.-nél megnövekedett feladataival indokolta. Az informatikai piacon ígéretes növekedési kilátásokkal rendelkező vállalat elnök-vezérigazgatójaként a társaság stratégiai építkezésére és piaci pozícióinak erősítésére kíván több időt fordítani.

Hozzátették, hogy Jászai Gellért a Konzum Nyrt. és az Opus Global Nyrt. egyesülését követően részvényesként lesz érdekelt a nagyvállalat sikeres működésében, emellett továbbra is számos vezető tisztséget tölt be a Mészáros csoport érdekeltségébe tartozó tőzsdei, és tőzsdén kívüli vállalatokban is.

A közleményben felidézték, Jászai Gellért 2015-ben lett a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója, 2016-tól pedig egyik főrészvényese. A Konzum első jelentősebb akvizícióját követően (2016-ban) a Hunguest Hotels Zrt. elnöke, 2017-től pedig az Opus Global Nyrt. igazgatósági tagja lett, és még ugyanebben az évben az Appeninn Holding Nyrt. elnökévé is választották. Az Opus Global Nyrt. és a Konzum PE Magántőkealap 2018-ban megszerezte a 4iG Nyrt. többségi irányítását, ekkor az informatikai vállalat elnöke, 2019 márciusában pedig vezérigazgatója is lett.