Nacsa Lőrinc: Európának újra a kereszténység mellett kell döntenie

Ország

Szent István államalapításának lényege a nyugati kereszténység melletti döntés volt, ez tette naggyá Magyarországot és ez a gondolat emelte fel Európát is, amelynek most újra a kereszténység mellett kell döntenie – jelentette ki Nacsa Lőrinc, országgyűlési képviselő a felvidéki Érsekújváron, ahol beszédet mondott a Magyar Közösség Pártja (MKP) által szervezett, Szent István napi megemlékezésen, hétfőn.

Nacsa Lőrinc, a mintegy negyedében magyarok által lakott felvidéki város főterén tartott megemlékezésen mondott beszédében az államalapító uralkodó döntéseinek okairól, következményeiről és azok máig aktuális üzeneteiről beszélt.

Beszédében az országgyűlési képviselő rámutatott: Szent István egy olyan keresztény államot hozott létre, amely meghatározóvá és megkerülhetetlenné vált Európában. Hozzátette: a kereszténység volt az a szilárd alap, amelyen megerősödött az európai kultúra, ám ez (a kereszténység) mára egyre inkább erejét veszti, mert gyengítik és próbálják jelentéktelenné tenni. Kiemelte: a magyarok azonban nem szeretnék, ha értékrendjüket és kultúrájukat fel kellene adniuk, nem szeretnék ha bizonytalanságban, rájuk erőltetett “értéktelenségben” kellene élniük.

“Európának újra a kereszténység mellett kell döntenie. Az abnormalitás helyett ismét a normalitást kell választania, a nemzetek feletti birodalom helyett a nemzeteket és a nemzetek közötti békés együttműködést kell választania, a kettős mérce, a diktátumok és politikai támadások helyett a tiszteletet és a jogok biztosítását” – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc, leszögezve: csak így lesz jövője Európának!

A képviselő szólt az országhatárokon kívül élő nemzetrészekről, a nemzetegyesítésről és a magyarok egymással szembeni felelősségéről is. Rámutatott: ma a felvidéki magyarok számíthatnak az anyaországra, és az anyaországiak is számíthatnak a felvidéki magyarokra. Megjegyezte: ez természetes, csak sajnos sokáig természetellenes állapot állt fenn.

“Ma újra együtt határozzuk meg az irányt és próbálunk ellenállni a külső, minket gyengíteni akaró kísérleteknek” – mutatott rá Nacsa Lőrinc.

Kiemelte: a Kárpát-medencében Szent István örököseiként, építenünk kell nemzetünket, ez közös felelősség, hogy az amit örökségül kaptunk, jövővé váljon és ezer év múlva is magyar szótól legyen hangos a Kárpát-medence. “Ez a feladat ma, itt kezdődik” – zárta beszédét.

A megemlékezés, amelyen mintegy százan vettek részt, koszorúzással zárult, majd az ünnepség kenyérszenteléssel folytatódott a Csemadok helyi szervezetének épületében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.