Orvvadászattal gyanúsítják Fertőd fideszes polgármesterét – azt állítja, önvédelemből lőtt

Ország

Orvvadászattal gyanúsítja a rendőrség Bognár Zoltán fideszes fertődi polgármestert – írja a Népszava. A portál utolérte telefonon Bognárt értük el, aki elismerte:

“volt egy eset, bár ezt nem gondolnám orvvadászatnak”

– kezdte Bognár Zoltán, hangsúlyozva, hogy hivatalos vadásztársasági tag a Hegykői Sólyom Vadásztársaságban, van fegyvertartási engedélye is.

Elmondása szerint az eset csütörtök éjjel történt; egy családtaggal vadászgatott a társaság területén a Lés-erdőben, majd – amikor visszaindultak autójukhoz – útközben átvágtak a vadászati zónán kívül eső parkos erdőrészen is.

Ekkor rontott rá és társára egy háromtagú vaddisznó csapat, Bognár szerint egyértelműen támadó szándékkal.

A polgármester kézügyében azonban ott maradt a puska, amit – saját bevallása szerint is szabálytalanul – nem tett vissza a tokjába a vadászterületen kívül.

Így még időben le tudta lőni a feléjük rohanó vaddisznók közül az elsőt, ami alig húsz méterre közelítette meg őket – a két másik állat pedig elfutott.

A polgármester azt is elismerte, hogy gyanúsított lett az eljárás során – ám hangsúlyozta, hogy kihallgatása során mindenről beszámolt, és kísérője is tudja tanúsítani, hogy igazat mondott. Hogy a rendőrök orvvadászattal gyanúsítanák, azt nem tudta megerősíteni, igaz, elmondása szerint azt sem tudja pontosan, hogy milyen jogcímen zajlik ellene eljárás.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a Népszavát arról tájékoztatta,orvvadászat bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a fertődi ügyben. A folyamatban lévő eljárásra való tekintettel azonban nem árultak el több részletet a történtekről.