Jónak lenni jó! – Több mint 35 millió forint gyűlt már össze

Ország

Több mint 35 millió forint gyűlt már össze a közmédia jótékonysági kampánya, a Jónak lenni jó! javára, amelynek idei kedvezményezettje a koraszülöttek mentését és szállítását végző Peter Cerny Alapítvány – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd esti Híradójában.

Hírességek, sportolók mellett Áder János köztársasági elnök és felesége is csatlakozott az akcióhoz: egy értékes pezsgőspohár-készletet és a 2008-as pekingi olimpián aranyérmet szerzett magyar vízilabda csapat tagjai és vezetőedzője által dedikált plakátot ajánlottak fel licitre.

A 6 darab 23 centiméter magas, gyári díszdobozban lévő pohárkészletre 180 ezer forinttól, a plakátra 10 ezer forinttól indul a licit. Az érdeklődők a https://mediaklikk.hu/musor/jonaklennijo/# oldalon tekinthetik meg azokat a további felajánlásokat, amelyeket fix áron lehet megvásárolni és azokat a tárgyakat is, amelyekre a kampány záró napján, december 15-én egész nap lehet majd licitálni.

A híradóban elhangzott, hogy Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége egy napra csatlakozott a Peter Cerny Alapítvány mentőcsapatához. Mint mondta, négy gyermek édesanyjaként abban a szerencsés helyzetben van, hogy most először került közelebbi kapcsolatba koraszülötteket ellátó osztállyal a Margit kórházban. Kiemelte: azok az orvosok vagy nővérek, segítők, akik az alapítványban dolgoznak, hihetetlen felelősségteljesen, odaadással, küldetéstudattal végzik a munkájukat.

A Jónak lenni jó! idei kampányához már számos művész, sportoló és intézmény csatlakozott. Mint a híradóban elhangzott, a Thália Színház egy előadás bevételét, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Zeneakadémia pedig újévi koncertjének bevételét ajánlotta fel, a hangversenyt az M5 kulturális csatorna nézői is láthatják.

A felajánlásokat továbbra is várják: a 13600-as számon a 04-es mellék megadásával vagy a 13600-as számra a 04-es kóddal küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a koraszülöttek mentését és szállítását 1989 óta végző Peter Cerny Alapítványt.

Az idei adománygyűjtés december 15-én, vasárnap zárul, amikor a közmédia szinte összes televíziós és rádiós csatornája bekapcsolódik valamilyen formában a Jónak lenni jó! jótékonysági kampányba.