Hollik István: nem őszinte az Európai Néppárt

Ország

Hiányzik az őszinteség az Európai Néppártból – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornán péntek este.

Nem tudjuk a tisztázó vitákat lefolytatni, a szavazásokon pedig működik a “Soros-úthenger”; sok néppárti képviselő a “Soros-hálózat” része – közölte Hollik István.

A vita nem a jogállamiságról szól, ez egy politika bosszúhadjárat – mondta annak kapcsán, hogy az Európai Parlament csütörtökön, részben néppárti szavazatokkal, elmarasztaló határozatot fogadott el a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről.

A Fidesz kommunikációs igazgatója közölte: az Európai Néppárt már se nem konzervatív, se nem keresztény, se nem jobbközép, mélyen benne van annak a “Soros-hálózatnak” a tevékenysége, befolyásvásárlása, amely birodalmat épít, holott csak a nemzet boldogulása lehet a cél.

Az úgynevezett “börtönbiznisz” – az elítélteknek a rossz börtönviszonyok miatt megítélt kártérítések – kapcsán Hollik István azt mondta: a jogrendszer stabilitásának alapja, hogy a jogszabályok összhangban vannak az emberek erkölcsi ítéleteivel, igazságérzetével.

Ezt bonthatják meg az ilyen ügyek, ezért a Fidesz-KDNP támogatja, hogy kormány azonnal függessze fel ezeket a kifizetéseket – mondta.