Pálinkát és ruhaneműt akartak a lopni a B. vezetéknevű férfiak

Rendőrség
A rendőrök Debrecenben elfogtak négy férfit, akik a gyanú szerint az egyik helyi áruházból pálinkát és ruhát loptak.

A nyomozás adatai szerint 2015. február 4-én 12 óra körüli időben az egyik Debrecen, Kishegyes úti áruházba bement négy férfi, akik a sorok között sétáltak, majd egy idő után különváltak. Ketten elmentek az italosztályra, ahol betettek a kosarukba három üveg pálinkát, majd visszasétáltak a ruházati osztályra, hogy csatlakozzanak társaikhoz és ott a hátizsákjukba rejtették az italokat. Egyikük két melegítő nadrággal a kezében bement a próbafülkébe, ahol a ruhaneműkből kiszakította az áruvédelmi eszközöket, majd azokat betette a bevásárlókosárba. A biztonsági őrök felfigyeltek a négy férfira és a lopásról telefonon értesítették a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját. A bejelentést követően a helyszínre érkező rendőrök elfogták a biztonsági őrök által visszatartott 18 éves B. Ferencet, a 23 éves B. Lászlót, a 23 éves B. Andrást és a 24 éves B. Zsoltot, akiket bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A nyomozók a bagaméri és a három helyi lakost gyanúsítottként hallgatták ki, mely során mindannyian beismerték a bűncselekmény elkövetését. Vallomásaikban a terheltek elmondták, hogy a Kishegyes úti áruházba először csak azért mentek be, hogy nézelődjenek, majd ott közösen elhatározták, hogy lopni fognak valamit.

A Debreceni Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytatja a nyomozást.