Bíróság előtt felelhet a debreceni szeméremsértő

Rendőrség
A bíróság elé állítási javaslattal élt a rendőrség V. Jánossal szemben, aki a megalapozott gyanú szerint az egyik debreceni játszótér közelében szeméremsértő módon mutogatta magát.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya szeméremsértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a 40 éves V. János ellen.

A nyomozás adatai szerint 2015. augusztus 16-án 13 óra 10 perc körüli időben Debrecen, Böszörményi úton található játszótér közelében egy férfi szeméremsértő módon mutogatta magát az arra sétálóknak, illetve önkielégítést végzett, majd sietősen távozott. Az esetről történt állampolgári bejelentést követően a rendőrök a helyszínen és a környező utcákban adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek a férfi azonosítása és felkutatása érdekében, amely a kapott személyleírás alapján eredményre vezetett. A járőrök a 40 éves helyi lakost otthonában elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. Gyanúsítotti kihallgatásán V. János a nyomozóknak elismerte a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Az ügyben indított nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság 2015. szeptember 14-én befejezte és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.