Vádemelést javasolnak a rendőrök a debreceni sofőr ellen

Rendőrség
A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást a 43 éves sofőr ellen, aki a Monostorpályi úton egy családi ház kerítésének ütközött.

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk 2015. július 12-én 19 óra 49 perckor egy Ford típusú személygépkocsi közlekedett Debrecenben a Monostorpályi úton a Málna utca felől az Alma utca irányába. A sofőr haladása során feltételezhetően nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg a sebességét, így gépjárművével ráhajtott a menetiránya szerinti bal oldali útpadkára, amelyet követően kidöntött egy fát, majd nekicsapódott egy Monostorpályi úti családi ház kerítésének.

A balestben a személygépkocsi sofőrje, egy 43 éves férfi és 16 éves fia megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

A balesetet látta egy Volkswagen Polo típusú személyautó sofőrje és utasa, akik a Ford után közlekedtek, azonban ők a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtottak.

A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök a Monostorpályi út balesettel érintett szakaszát teljes szélességében lezárták és a forgalmat a környező utcákba terelték.

A rendőrök még aznap éjszaka azonosították a Volkswagent vezető 20 éves helyi fiatalembert és utasát, egy 19 éves helyi fiút, akik a helyszínelés közben visszamentek a Monostorpályi útra. Sz. Richárdot és H. Eriket a járőrök előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket.

Az ügyben kirendelt igazságügyi szakértő szakvéleménye szerint a Ford típusú gépkocsi sofőrje közvetlenül az ütközés bekövetkezése előtt 130-150 kilométer/óra sebességgel közlekedett.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 43 éves Cs. Zoltánnal szemben közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének, míg a 20 és 19 éves helyi fiatalemberek ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat 2015. november 12-én vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.