Biztonság és figyelem Hajdúnánáson

Rendőrség
A hajdúnánási rendőrök a helyi polgárőrökkel és a vöröskereszt munkatársaival közösen látogatták meg a Hajdúnánás külterületein élő idős embereket.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság munkatársai a hideg idő beköszöntével a szokásos napi feladataikon túl, még nagyobb figyelmet fordítanak azokra a gyakran hátrányos szociális helyzetű emberekre, akik Hajdúnánás külterületein és a környező, kisebb településeken élnek.

Az ellenőrzések során a rendőrök arról is érdeklődnek az ott lakóktól, hogy van-e bármire szükségük. Amennyiben segítséget igénylő személlyel találkoznak, akkor jelzéssel élnek a velük kapcsolatban álló helyi önkormányzatok, szociális ellátást biztosító intézmények felé.

A hajdúnánási rendőrök, a polgárőrökkel és a vöröskereszt munkatársaival 2015. december 26-án, karácsony másnapján meglátogatták a Keleti-főcsatorna melletti tanyákon egyedül élő, idős embereket, köztük egy 81 éves nénit. A vöröskereszt munkatársa az idős hölgynek egy karácsonyi csomaggal kedveskedett, a rendőrök pedig hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal szolgáltak számára arra vonatkozóan, mit tehet saját biztonsága és értékei megóvása érdekében, illetve szükség melyik körzeti megbízottól, illetve polgárőrtől tud segítséget kérni, továbbá elmondták a nap 24 órájában működő segélyvonalak hívószámait.

A rendőrök és polgárőrök ellenőrzésének egyik fő célja a külterületek közbiztonságának megőrzése és továbbjavítása, az ott lakók biztonságérzetének erősítése, a bűnözés hatékonyabb megelőzése, felderítése, visszaszorítása, a bűnelkövetők kiszűrése, valamint a tanyákon egyedül élő, illetve az idős emberekre történő fokozott odafigyelés.