Hét és fél év fegyház járt a 11 másodperces rablási kísérletért

Rendőrség

Komédiába illő jelenetek játszódtak le két éve egy debreceni trafikban. 2014 januárjában a Hortobágy utcai dohányboltot próbálta két férfi kirabolni, de miután az eladó megnyomta a pánikgombot, a rablók elmenekültek.

A felvételen az látszik, hogy az egyik tettes először ráfogja a fegyvert az eladóra, majd – feltehetően a gombnyomás után – társával együtt sietve távozik.

A mindössze 11 másodperces rablási kísérlet egyik gyanúsítottját, H. Józsefet a Terrorelhárító Központ kommandósai fogták el 2014 augusztusában debreceni otthonában. Egy zokniba rejtve megtalálták a rabláshoz használt gázriasztó fegyvert is.

H. József tagadja, hogy részt vett volna a rablási kísérletben, és társa nevét sem sikerült kihúzni belőle.

Az ügyben a Debreceni Járásbíróságon hétfőn hirdettek első fokú ítéletet, a 27 éves férfi 7 év 6 hónap fegyházat kapott, emellett 8 évre eltiltották a közügyektől – számolt be a Dehir. Amennyiben H. József jól viselkedik a fegyházban, a büntetése kétharmadának letöltése után bocsátható szabadlábra. Mivel a büntetésébe bele kell számolni az előzetesben letöltött időt, legkorábban szűk négy év múlva hagyhatja el a fegyházat.