Borért és pénzért támadt áldozataira egy ittas hajdúszováti férfi

Rendőrség

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség ellene rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádlott 2016. augusztus 18-án napközben nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott, majd 22 óra körüli időben elment a sértettek házához. A férfi a lelakatolt kiskaput a sarkáról leemelte, majd a nyitott ajtón át bement a házba, ahol az egyik alvó sértettet ököllel többször arcon ütötte, miközben bort követelt tőle.

A sértettnek a bántalmazás ellenére sikerült kimenekülnie a házból, majd az egyik szomszéd udvarán bújt el. A vádlott ezután rátámadt a házban tartózkodó másik sértettre, az arcán többször megütötte, majd megrúgta a mellkasát. A férfi a kitartó bántalmazás során nagyobb összegű pénzt és cigarettát követelt a sértettől. A sértett kiszaladt a házból, azonban a vádlott utána ment és megakadályozta, hogy a szomszédoktól segítséget kérjen.

Az eseményekre felébredő, a sértettekkel együtt lakó személy telefonon értesítette a rendőrséget, ez idő alatt azonban a vádlott elmenekült a helyszínről. A sértettek a bántalmazás során 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedtek, azonban figyelemmel a sérült testtájékokra, valamint az ütlegelés kitartó módjára a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A hajdúszováti férfi a bűncselekmények során nem tulajdonított el semmit a sértettektől. Az előzetes letartóztatásban lévő, többszörösen büntetett vádlott ellen a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség rablás és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, továbbá erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádiratban fegyház és közügyektől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt.