Fokozott figyelem Nyírábrányban

Rendőrség

Nyírábrányban a helyi hatóságok annak érdekében is együttműködnek, hogy a lakosok ne váljanak a hideg idő áldozatává.

A Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai az elmúlt napokban a hideg időjárásra való tekintettel meglátogatták a Nyírábrány településen egyedül élő, vagy gondozásra szoruló lakosokat, valamint a nehéz sorsú családokat. Az ellenőrzés során a rendőrök mellett a város közterület felügyelője és a helyi önkormányzat, valamint a családsegítő szolgálat munkatársai közösen vettek részt, hogy azonnal hatékony segítséget nyújthassanak a rászorulóknak.

A hatóságok napi szinten egyeztetnek egymással a felügyeletre szoruló személyek kapcsán, hogy minden szükséges ellátást megkapjanak, illetve megvizsgálták, hogy a felkeresett idősek és családok rendelkeznek-e elegendő tüzelőanyaggal, a tüzeléshez szükséges eszközzel.

A rendőrök segítséget nyújtottak az egyik férfinak, hogy megfelelően fűthető helyiségben tudjon aludni, ezért a házában a bútorokat átvitték egyik szobából a másikba.

A bejárás során a családsegítő szolgálat munkatársa tájékoztatta a lakosokat, hogy az önkormányzat a rászorulók részére biztosít tüzelőanyagot.