Kamu árucikkeket adott el a neten

Rendőrség

A hajdúnánási nyomozók bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást egy férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint olyan műszaki cikkeket értékesített az interneten, amelyekkel nem rendelkezett.
A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 21 éves táborfalvai férfival szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2016. december 15-e és 2017 januárja között összesen 17 alkalommal értékesített az interneten olyan műszaki cikkeket, amelyekkel nem rendelkezett. A sértettek telefonos egyeztetést követően átutalták az „eladó” számlájára a megbeszélt pénzösszeget, azonban azért semmit nem kaptak. A feltételezett elkövető odafigyelt arra is, hogy az általa eladásra kínált árucikkek népszerű, keresett használati tárgyak legyenek. A nyomozók széleskörű adatgyűjtést követően azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható S. Istvánt, akit 2017. február 28-án otthonából állítottak elő a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi beismerő vallomást tett.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást még aznap befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.