12 lakásból lopott

Rendőrség

A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a debreceni férfival szemben, aki 12 házba surrant be.
A nyomozás adatai szerint a rendőrök 2017. február 28-án 9 óra 30 perc körül Debrecen, Böszörményi úton megállítottak egy a Füredi út irányába közlekedő személygépkocsit és igazoltatták a vezetőt, valamint két utasát. A gépjárműben utazó B. István a gyanú szerint több családi házba is besurrant, ezért őt a rendőrök elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. A 48 éves debreceni lakos a nyomozóknak beismerő vallomást tett. A gyanúsított Debrecenben és Hajdúsámsonban, a helyszíni kihallgatásán megmutatta azt a 12 családi házat, ahová főleg az éjszakai órákban, a nyitva hagyott bejárati ajtókon bement, majd a szobákban értékek után kutatott. B. István az ingatlanokból főleg készpénzt, laptopot, ékszereket és karórát tulajdonított el.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfi ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2017. március 13-án befejezte és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészségnek.