Egymást verték a rabok a börtön tantermében

Rendőrség

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt három huszonéves férfi ellen csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt.

A vádirat szerint a vádlottak valamennyien fogvatartottak az egyik miskolci büntetés-végrehajtási intézetben.

A vád szerint 2020 január elején, délelőtt, a börtön tantermében az egyik vádlott szóváltásba került egy fogvatartott férfival. A vita során felé rúgott, mire egy rabtársuk közéjük állt, hogy megakadályozza az esetleges verekedést. Ekkor viszont a másik két vádlott is odament hozzájuk, erre, a korábban a vádlott-társsal szóváltásba kerülő rab azt mondta, hogy ne hárman egyszerre jöjjenek rá, hanem csak egyesével. Az lett a reakció, hogy az egyik vádlott megütötte, míg egy másik vádlott a rabtársa védelmére kelő férfit bántalmazta, és ezután a vádlottakat egyesével kihívó sértettet két vádlott egyszerre ütlegelte.

A férfi a földre került, azonban a vádlottak továbbra is többször megrúgták.

Ezután a korábban a sértett védelmére kelő másik rabtársukat a három vádlott együttes erővel támadta meg, belökték a padba, közösen ütlegelni kezdték, a verekedésnek végül az őrök beavatkozása vetett véget.

A sértettek közül a rabtársa védelmében beavatkozott sértett nyolc napon belül gyógyuló sebzéses sérülést szenvedett el, de könnyű testi sértés miatt nem terjesztett elő magánindítványt, míg a másik sértettnek nem keletkeztek sérülései.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottakkal szemben – akik közül egy időközben szabadult, míg a másik kettő jogerős szabadságvesztés büntetését tölti – börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott annak megállapításával, hogy nem bocsáthatók feltételes szabadságra, valamint két vádlott tekintetében korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésük végrehajtásának elrendelésére is indítványt tett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük