Motoros halál Bekecsen – vádemelés

Rendőrség

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 44 éves nő ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt., aki tavaly elütött egy motorost.

A vádirat szerint a vádlott 2020. július hónap elején, a reggeli órákban, Bekecs belterületén közlekedett személygépkocsival, vele szemben ellentétes irányban haladt a fején becsatolt bukósisakot viselő sértett motorkerékpárral. A vádlott mögött egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi közlekedett. A vádlott megfordulása érdekében lehúzódott a jobb oldali útpadkára, mellette elhaladt az addig mögötte lévő személyautó és teherautó. Ezután a vádlott balra kormányozva, felment az úttestre annak ellenére, hogy egy arra közlekedő teherautó teljes egészében kitakarta a szembejövő forgalmat.

A vádlott nem győződött meg arról a kanyarodás megkezdését megelőzően, hogy akadályozza-e a vele szemben ellentétes irányból érkező motorkerékpáros közlekedését.

A motorkerékpárt vezető sértett észlelte a kanyarodó autót, de már vészfékezési féktávolságon belül. Vészfékezett, azonban nem tudta elkerülni a balesetet, a motorral jobb oldalra elborulva, csúszva nekiütközött a személyautónak, amelyet a vádlott megállított.

A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszíni orvosi ellátás közben elhalálozott.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.