Összetörte a nyomkövetőjét

Rendőrség

A Szerencsi Járási Ügyészség rongálás bűntette miatt vádat emelt azzal a 31 éves férfival szemben, aki összetörte a nyomkövetőjét.

A vádirat szerint a vádlottat az ellene és társai ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárásban a Miskolci Járásbíróság bűnügyi felügyelet alá helyezte, és a kényszerintézkedés szabályainak a betartása érdekében elrendelte nyomkövető lábbilincs használatát.

2020. október hónap második felében a felügyeletet ellátó rendőri szervnél – az elektronikus megfigyelés során – rongálódást jelzett. Ennek tisztázására a járőrök kimentek a vádlott taktaharkányi lakóhelyére, ahol azt tapasztalták, hogy a vádlott az udvaron tartózkodott, és kezében a nyomkövetővel odament a rendőrökhöz, közölve velük, hogy beakadt valamiféle vasba a bokáján lévő lábbilincs és leszakadt.

Időközben viszont a ház elé érkezett gépjárművel a vádlott testvére, akivel rögtön hangos szóváltásba került, és a vita hevében indulatossá váló vádlott a még mindig a kezében lévő több mint 1 000 000 Ft értékű nyomkövetőt felemelte és földhöz vágta, amitől az darabokra tört, és használhatatlanná vált.

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.