Vérző orral menekült a rendőrség udvarára Ózdon

Rendőrség

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves felnőtt, valamint két 17 éves fiatalkorú ellen csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt.

A vádirat szerint a vádlottak egy gyermekkorú fiú társukkal együtt 2020. május hónap elején, a hajnali órákban Ózdon egy szórakozóhely környezetében az utcán tartózkodtak, amikor onnan kijött három, ittas állapotban lévő fiatalkorú, akik közül az egyik emelkedett hangulatban kiáltozni kezdett.

Mindhárom vádlott odament a hangoskodó férfihoz, közülük a felnőtt korú és az egyik fiatalkorú vádlott egy-egy alkalommal pofon ütötte. A tettlegesség nem folytatódott, mert megbeszélték egymással a történteket. Ezután viszont a szórakozóhelyről kijött három férfi közül ketten sétálva haza indultak, de a vádlottak utánuk futottak, és amikor beérték őket, közölték velük, hogy amiért futniuk kellett, most kapni fognak. Az egyik fiatalkorú vádlott a két férfi közül egyikükre rátámadt, többször megpróbálta megütni, de az elhajolt, mire több alkalommal megrúgta a bordáján. A két másik vádlott is csatlakozott és együttesen ütlegelték a férfit, aki a további bántalmazás elől elfutott, de társa hátramaradt, akire mindhárom vádlott azonnal rátámadt, földre lökték, test szerte ütlegelték és rugdosták.

A korábban elmenekült sértett visszament a barátjáért, erre a vádlottak újból őt kezdték el bántalmazni. A földre került másik sértett ezt a helyzetet kihasználva, vérző orral beszaladt a rendőrkapitányság közelben lévő hátsó udvarára, és ott a földre esve kért segítséget a rendőröktől.

A bántalmazott sértettek közül egyiküknek nem keletkeztek sérülései, míg a másik két férfi 8 napon belül gyógyuló zúzódásos, horzsolásos sérüléseket szenvedtek el, de magánindítványt nem terjesztettek elő.

Az ügyészség – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben a vádlottak közül a felnőtt korúval szemben közérdekű munka büntetést, a büntetlen előéletű fiatalkorúval szemben próbára bocsátást, pártfogó felügyeletet és csoportos foglalkozáson való részvételt, míg a büntetett előéletű fiatalkorúval szemben fiatalkorúak fogházában letöltendő, de próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetést indítványozott.