A mezőkövesdi strandon fosztogatott

Rendőrség

A strandon pihenők és értékmegőrzőt nem használó családok értékeit fosztogatta egy férfi Mezőkövesden. Az elkövetőt a rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki.

A mezőkövesdi strandon pihenő családoktól az elmúlt egy hét alatt hét esetben érkezett a rendőrségre feljelentés. A sértettek elmondták, hogy pihenésük alatt őrizetlenül, mindössze pléddel „lezárt” csomagjaikat fürdőzésük alatt ismeretlen személy kifosztotta.  A tolvaj pénztárcákat, személyes iratokat, készpénzt, bankkártyákat és mobiltelefonokat lopott rendszerint.

A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként az egyenruhások elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 50 éves helyi férfit.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság a lopás bűntett és más bűncselekmények elkövetése miatt folyamatban lévő eljárás során a gyanúsítottól két mobiltelefont és több személyes iratot lefoglalt, melyet már vissza is adtak jogos tulajdonosaiknak.

A strandon történő zavartalan pihenéshez a rendőrség az alábbiakat tanácsolja:

  • csak annyi készpénzt vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van,
  • ha elmennek úszni, fürdőzni ne hagyják őrizetlenül a táskákat, azokra felváltva vigyázzanak,
  • esetleg a szomszédos strandolókat kérjék meg, hogy tartsák szemmel visszahagyott tárgyaikat, majd cserében ne felejtsék el ezt viszonozni,
  • a pléd-széf nem véd, a fürdő területén lehetőség szerint a készpénzt, gépjármű indítókulcsot, okmányokat, illetve értékesebb vagyontárgyakat az értékmegőrzőben helyezzék el,
  • amennyiben gépjárművel érkeznek, az autót mindig zárják be, ablakait húzzák fel, abban látható helyen értékes dolgokat ne hagyjanak!