Szabadnapos készenléti rendőr kelt a kalauznő segítségére

Rendőrség

A miskolci rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a közfeladatot ellátó személlyel szemben agresszíven fellépő férfit.

Miskolcon, a Tiszai pályaudvarról indult Szerencs felé egy vonat 2021. október 9-én 11 óra körüli időben. A vonaton a felsőzsolcai állomás közelében a kalauznő egy férfi utast szólított fel menetjegye átadására. Az utas érvényes jeggyel nem rendelkezett, és szidalmazni kezdte a jegyellenőr nőt, majd támadólag lépett fel vele szemben. Az esetet látva egy, a vonaton utazó férfi a kalauz segítségére kelt. A férfi szolgálati igazolványa felmutatásával szolgálatba helyezte magát, így tettlegességre nem került sor. A kollégáról kiderült, hogy a Készenléti Rendőrség hivatásos állományú tagja, aki szabadidejében utazott a vonaton.

A bliccelő, majd agresszíven viselkedő személyt Szerencsen leszállították a vonatról, majd a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A 46 éves férfi beismerő vallomást tett, illetve azt is elmondta a rendőröknek, hogy jegy nélkül is rossz vonatra szállt, mert Budapestre szeretett volna utazni az édesanyjához, ez volt idegességének egyik oka.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük