Egy idős nénit mentett meg a kihűléstől szombaton egy szabadnapos rendőr Ózdon

Rendőrség

Egy idős néni a hidegben, hálóingben, papucsban sétált céltalanul Ózdon, amikor egy szabadnapos rendőr felfigyelt rá, és azonnal megtette a szükséges intézkedéseket.

Az Ózdi Rendőrkapitányság szabadnapját töltő munkatársa 2021. november 20-án, 14 óra körül arra lett figyelmes, hogy Ózdon, az Eötvös Loránd úton hiányos öltözetben, papucsban, mezítláb egy idős asszony sétál, látszólag teljesen céltalanul.

A rendőr megállította, egyben értesítette szolgálatban lévő munkatársait. A 82 éves helyi néni az adatait meg tudta mondani, de térben és időben nem volt orientált. A rendőrök értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik további ellátása céljából kórházba szállították.

Vasárnap, 2021. november 21-én pedig egy miskolci rendőr szabadidejében figyelt fel egy olyan autóra, amelynek vezetője előző nap feltételezhetően elütött egy gyalogost.

A Miskolci Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást az akkor még ismeretlen sofőrrel szemben. A nyomozás adatai szerint 2021. november 19-én 17 óra 30 perckor egy miskolci üzemanyagtöltő állomáson, autó sodort el egy gyalogost. A kocsi vezetője, és egyik utasa kiszállt, majd a földre esett férfi állapota felől érdeklődtek. Az elsodort gyalogos válaszában elmondta, hogy szerinte ellátásra szorul. Az érdeklődő férfiak ezek után úgy döntöttek, hogy inkább segítségnyújtás nélkül hagyják el a helyszínt.

A Miskolci Rendőrkapitányság Avasi Rendőrőrsének szabadidejét töltő munkatársa november 22-én 13 óra körül Miskolcon, a belvároshoz közel felfigyelt arra az autóra, amivel 19-én elütötték a gyalogost. A rendőr értesítette a szolgálatban lévő kollégáit, egyben követte a jármű mozgását.

A rendőrjárőrök a Csabai kapuban ellenőrzés alá vonták a gépjárművet, és a benne ülő férfiakat, aminek eredményeként előállították őket a rendőrkapitányságra segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt.

A nyomozás eredményeként a Miskolci Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 46 éves helyi férfival szemben, akivel szemben a hatóság korábban körözést is elrendelt, szabálysértési pénzbírságának be nem fizetése miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük