kés

Megkéselte a barátját egy férfi Tarcalon

Rendőrség

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 32 éves férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt. A férfi egy tarcali családi házában az odaérkező barátját egy 32 cm hosszú konyhakéssel, hétszer megvágta és megszúrta, életveszélyes sérüléseket okozva.

A vádirat szerint a vádlott 2021. április végén, délután, egy tarcali családi házában tartózkodott erősen ittas állapotban. Ide érkezett vendégségbe a barátja, akivel a járványhelyzetet megelőzően rendszeresen egy kocsmában italoztak, majd a veszélyhelyzet korlátozásai miatt napi rendszerességgel az ő házában ittak.

Amikor a sértett férfi megérkezett, az elkövető megkérdezte, hogy miért van ott, majd ordítva felszólította, hogy takarodjon, mert megöli. Ekkor a konyhából hozott 32 cm hosszú késsel rátámadt a sértettre, és hét alkalommal has, mellkas, nyak és kartájékon megvágta, megszúrta, közben azt kiabálva, hogy „megdöglesz!”

A szúrások következtében a sértett a terasz betonaljzatára zuhant, de még telefonon testvérétől segítséget kért. A sógora érkezett a helyszínre, aki látta a vérző sértettet, miközben a vádlott  egy csavarhúzót a kezében tartva, kiabált rá.

A vádlott olyan agresszív magatartást tanúsított, hogy a rendőri intézkedés során testi kényszert kellett alkalmazni vele szemben.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túli gyógytartamú, a hasfal hasüregbe jutó és hasűri vérzést okozó közvetlenül életveszélyes szúrt sérüléseket szenvedett el. A szakszerű orvosi beavatkozás és a sürgősen elvégzett műtét elmaradása esetén sérülései halálos kimenetelűek lettek volna.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű férfival szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Kép: illusztráció.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.