Ököl, verekedés

Összeverekedett két vásárló egy kazincbarcikai vegyesboltban

Rendőrség

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 40 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt, aki Kazincbarcikán ittas állapotban bement egy vegyesboltba, ételt és italt vásárolt magának, de közben rászólt egy másik vásárlóra, hogy miért nézi őt. Ebből szóváltás alakult ki, mire a vádlott ruházatánál megragadva ellökte a férfit, több alkalommal megrúgta, rátérdelt és a fején is ütlegelte, amikor pedig kiment a boltból, a pultos nőnek annyit mondott, hogy „üdvözli” a tulajdonost.

A vádirat szerint a vádlott 2022 január második felében, az esti órákban Kazincbarcikán ittas állapotban bement egy vegyesboltba, ahol ételt és italt vásárolt. A szintén a boltban tartózkodó, számára ismeretlen férfinak odaszólt, hogy miért nézi őt, amin vitatkozni kezdtek.

Az egyre agresszívabb magatartást tanúsító vádlott a sértett férfit ruházatánál fogva megragadta, rángatta, majd ellökte.

A sértett a lökéstől elesett, félig ülőhelyzetbe került, miközben egy polcba is beütötte a fejét. A vádlott ekkor tovább bántalmazta, odalépett hozzá, megrúgta, testének medence részére rátérdelt és több alkalommal megütötte.

Amikor abbahagyta a cselekményét, felállt és közölte a pultos nővel, hogy „üdvözli” a bolt tulajdonosát, majd elhagyta a helyszínt.

A vádlott bántalmazása miatt a sértett 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést, valamint a fej zúzódását szenvedte el.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben büntetővégzésben – tárgyalás mellőzésével – közérdekű munka büntetést indítványozott.