Miskolcon a kis kutya is tudja, hogy kell szabályosan átmenni a gyalogátkelőhelyen

Rendőrség

A Miskolci Rendőrkapitányság közlekedési baleseteket érintő adatai alapján az első háromnegyed év adatai biztatók, de a folyamatos figyelem életbevágó, annál is inkább, mert a napokban egy férfit elütöttek a zebrán.

Könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett 2022. november 18-án az a 66 éves miskolci férfi, akit a Malomszög utcai kereszteződésnél lévő gyalogátkelőhelyen sodort el egy autós. A gyalogos már, mintegy öt métert haladt előre a zebrán, amikor a szintén zöld jelzésen kanyarodó jármű vezetője elsodorta a férfit. A Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja a közúti közlekedési baleset körülményeit.

 Az adatok tekintetében a Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén az első háromnegyed évben kedvezően alakultak a közúti közlekedési balesetekkel összefüggő statisztikai mutatók. A gyalogosokat érintő számok is biztatók, hiszen nem nőtt az őket is érintő balesetek száma az elmúlt évhez képest. A figyelemnek azonban négy évszakosnak kell lennie! A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy az őszi, téli időszakban megnövekedhet a gyalogosokat érintő balesetveszélyes szituációk száma. Rövidülnek a nappalok, a szürkület, a rosszabb látási viszonyok, csúszós, nedves útfelületek mind-mind kockázati tényezőt jelentenek a közlekedőkre.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei folyamatos ellenőrzésekkel arra törekszenek, hogy a közlekedés biztonságát megőrizzék, annak érdekében, hogy mindenki hazaérjen.