Ittas és bódult sofőröket fogtak el a borsodi rendőrök

Rendőrség

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 15 ittas, illetve 3 bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év második hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

A rendőrök a téli hónapokban is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, illetve bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után.

A megye útjain 2023. január 9-e és január 15-e között 75 közúti közlekedési baleset történt, ebből két esetben ittas, egyben pedig bódult sofőr volt az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor 15 ittas, illetve három bódult állapotban a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan, vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik.