Kislány szomorú

Vádat emelt az ügyészség egy 78 éves miskolci férfi ellen, aki egy ötéves kislánnyal fajtalankodott

Rendőrség

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen többszörösen minősülő szexuális erőszak bűntette miatt. Az elkövető jó kapcsolatba került a szomszédos lakásban lakó ötéves lány gyermekét egyedül nevelő nővel. A kiskorú lányt többször fagylaltozni vitte, ezen alkalmakkor a sértett sérelmére szexuális cselekményeket végzett. 

A vádirat szerint a vádlott egy miskolci társasházban lakott, és jó kapcsolatba került a szomszédos lakásban élő ötéves lánygyermekét egyedül nevelő nővel. Átjártak egymáshoz, a férfi gyakran élelmiszerrel is támogatta őket. Az édesanya megengedte, hogy lánygyermekét a férfi elvigye, amely időtartam alatt ő látta el a felügyeletét. 2021. szeptemberében az elkövető több esetben a kislányt fagylaltozni vitte, és ezt arra használta fel, hogy az autójában a sértett sérelmére szexuális cselekményeket végzett. A kislány azért nem szólt az édesanyjának, mert a vádlott megtiltotta neki.

Szeptember végén a férfi ismét elvitte a gyermeket fagylaltozni, majd visszafelé megálltak egy játszótérnél. A vádlott az autó hátsó ülésén levetkőztette a kislányt, majd sérelmére szexuális cselekményt végzett. Hazaérve, a sértett a vádlott tiltása ellenére, valamennyi eseményről beszámolt az édesanyjának.

Az ügyészség a büntetlen előéletű bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.