Alkalmi ismerősből lett rabló egy miskolci férfi

Rendőrség

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 férfi ellen rablás bűntette miatt. Az elkövető alkalmi ismeretséget kötött a sértett férfival, több szórakozóhelyen alkoholt fogyasztottak. Amikor a sértett haza akart menni, még taxival is elkísérte, és a lakása előtti útszakaszon több alkalommal, ököllel megütötte, elvette a mobiltelefonját, majd a bankkártyáját és a PIN-kódot követelte tőle, de egy járókelő megzavarta, így elmenekült.

A vádirat szerint a férfi 2022. augusztus végén, este, Miskolc belvárosában megszólított egy férfit, akivel alkalmi ismeretségbe kerülve beszélgettek, majd több szórakozóhelyen alkoholt fogyasztottak. Amikor a sértett közölte, hogy taxival hazamegy, a vádlott különféle indokokra hivatkozva, elkísérte. Egy üzemanyagtöltő állomáson szálltak ki a taxiból, a sértett mondta, hogy már tényleg haza menne, de a vádlott rábeszélésére még a benzinkút shopjában is alkoholt vettek és elfogyasztották.

A sértett lakásához vezető útszakaszon a vádlott minden előzmény nélkül több alkalommal, ököllel megütötte a férfit és a mobiltelefonja átadására szólította fel. A sértett félelmében odaadta a mobiltelefont, azután az elkövető a bankkártyáját és a PIN-kódot követelte. A sértett ezt megtagadta, ekkor az utcában arra közlekedő személy megzavarta a cselekményt, a vádlott ezért elmenekült a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében az arcán és az orrán 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.