Megölte újszülött csecsemőjét egy 29 éves borsodi nő

Rendőrség

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 29 éves nő ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt. A nő titkolta terhességét, gyermekét a szülei házában, a fürdőszobában szülte meg, majd megölte.

A vádirat szerint a nő egy borsodi kistelepülésen lévő családi házban élt. 2022. április közepén táppénzes állományba került, ekkor már 26 hetes terhes volt, amit mindenki elől titkolt. Nem készült az anyaságra, nőgyógyászati vizsgálatra nem ment, a védőnővel csak 2022. június hónap végén vette fel a kapcsolatot.

Az elkövető 2022. július elején a szülei házában hajnalban kiment a fürdőszobába és megszülte a csecsemőt. A köldökzsinórt ollóval elvágta és az újszülöttet földhöz ütötte azért, hogy ne maradjon életben, egy törölközőbe csavarva a padlón hagyta. Délelőtt egy férfi ismerőse segítségét kérte, akinek azt mondta, hogy galambtetemeket kell elszállítani, Miskolcra utaztak, és a város egy külterületi erdős részén a halott újszülött testét elrejtette.

A csecsemő élve született, és megfelelő körülmények között történő szülés, magzati ellátás esetén életben maradt volna.

Az ügyészség a büntetlen előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Kép: illusztráció.