Bíróság, kalapács

Vádat emeltek egy nő ellen, aki prostitúcióra kényszerítette ismerősét Angliában

Rendőrség

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 25 éves nő ellen emberkereskedelem bűntette miatt, aki egy nő ismerősét – kilátástalan helyzetét kihasználva – arra bírta rá, hogy Angliában prostituáltként dolgozzon. Tevékenységét felügyelte, négy napig egy hotelszobába zárva dolgoztatta, keresményéből számára pénzt nem adott.

A vádirat szerint a vádlott ismerőse Miskolcon, a türelmi zónában dolgozott prostituáltként, azonban 2020. február hónap végén összeveszett az élettársával, ezért egy időre a vádlotthoz költözött. Az élettárs telefonon többször kereste a nőt a vádlottnál, azonban a vádlott mindig letagadta, hogy nála lenne, míg a nőnek őt megtévesztve azt mondta, hogy az élettársa már nem akar semmit tőle, és ne menjen haza.

A nő életkörülményeit tekintve, így kilátástalan helyzetbe került, ezt kihasználva az elkövető arra bírta rá, hogy utazzon ki vele Angliába, ahol közösen prostitúciós munkát végeznek. Megegyeztek, hogy a keresményen, úgymond felesben elosztoznak, a nőnek csak a repülőjegy árát kell visszatérítenie.

A vádlott és a sértett Londonba utaztak, ahol a nő egy hotelben szállásolta el a sértettet. Itt végeztette vele a prostitúciós tevékenységet, az ügyfelektől az ellenértéket előre elvette. A sértettet bezárta a hotelszobába, ahol négy napon keresztül délelőtt 10 órától, hajnal 3 óráig kellett prostitúciós munkáját végeznie, amely során naponta 6-7 ügyfele volt.

Az áldozatot azonban folyamatosan kereste az élettársa, aki a nővel közölte, hogy feljelentést tesz, ezért hazautaztak. A vádlott azonban a sértett által megkeresett több mint 700 000 forint pénzösszeget saját céljaira fordította, abból számára nem fizetett.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben fegyházbüntetést, pénzbüntetést, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott.