Drágaköves aranygyűrűt akart rabolni a miskolci nő

Rendőrség

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt, aki – a vád szerint – Miskolcon napközben az utcán közlekedő időskorú nőt hátulról leütötte és megpróbálta elvenni tőle 100.000 Ft értékű drágakővel díszített aranygyűrűjét.

A vádirat szerint a vádlott 2023. június elején a délutáni órákban Miskolcon, az utcán gyalogosan közlekedő, nehezen mozgó 78 éves nő mögé lépett, hátulról fejen ütötte. A sértett az ütés erejétől az út melletti árokba esett, mire a vádlott rákiáltott azzal a kijelentéssel, hogy „most megdöglesz”.

A földön fekvő időskorú nőt többször megütötte, a fülébe harapott, majd megpróbálta lehúzni az ujjáról a 100.000 Ft értékű drágakövekkel díszített aranygyűrűjét. Azonban ez és a karórájának az elvétele sem sikerült, ezért a vászontáskáját vette magához, amiben pénztárca, esernyő és csokoládé volt, összességében 10.000 Ft körüli értékben.

A vádlott cselekményét a környezetben tartózkodók észlelték és távozásakor üldözőbe vették, ezért a vádlott a szatyrot menekülése közben eldobta.

A vádlotti bántalmazás következtében a sértett súlyos porctöréses fülsérülést szenvedett el.

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyház büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.