Idős férfit támadott meg egy fiatal a miskolci buszpályaudvaron

Rendőrség

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú fiú ellen minősített rablás bűntette és lopás vétsége miatt. A fiatal a buszpályaudvar kerékpár tárolójából lopott el egy kerékpárt. Az elkövető egy másik alkalommal a járóbottal közlekedő időskorú férfit szólított le pénzt kérve, majd megpróbálta az értékeit elvenni, de a férfi a járóbotot használva sikeresen megvédte magát.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2023. június közepén, reggel, a mezőkövesdi buszpályaudvar kerékpár tárolójából lakat feszítéssel ellopott egy kerékpárt.

A fiú augusztus elején, éjszaka, Mezőkövesden felfigyelt a járóbottal gyalogoló 77 éves férfira, hozzálépett és 20 forintot kért tőle. Az idős férfi erre nem reagált, mire a vádlott hirtelen mozdulattal a mellénye külső zsebeihez nyúlt, abban volt a sértett készpénze, mobiltelefonja, melyeknek elvételét a sértett azzal akadályozta meg, hogy felemelte a botját. A vádlott erre még kétszer próbált a zsebéhez nyúlva pénz után kutatni, majd meglökte a férfit, aki ismét felemelt bottal védekezett. A fiatalkorú a férfival szemben állva megragadta a járássegítő botot, magához húzta a sértettet, ruhazsebét megfogta, de az idős férfi továbbra is ellenállt, megfordult, a vádlott benyúlt a nadrágzsebébe, viszont észrevette, hogy kerékpárosok közelednek feléjük, ezért elmenekült a helyszínről.

Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott.