Rendőröket próbált megvesztegetni egy ittas borsodi sofőr, bűnügyi felügyeletbe került

Rendőrség

Kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés miatt nyomoz a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy borsodi férfi ellen, aki bűnügyi felügyeletbe került, miután megpróbálta megvesztegetni az ellene ittas vezetés miatt intézkedő rendőröket – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Azt írták, a férfi február 23-án éjszaka ittasan közlekedett autójával egy borsodi városban, ahol a rendőrök intézkedni akartak vele szemben. A férfi többszöri felszólítást követően szállt csak ki a járműből, majd a zsebéből elővett egy köteg készpénzt, és egy 20 ezer forintos bankjegyet szó nélkül a rendőrök felé nyújtott.

A járőrök figyelmeztették a férfit, hogy cselekménye vesztegetés és felszólították, tegye el a pénzt. A férfi ezután 200 ezer forintot vett elő és azt a legmagasabb rendfokozatú rendőr felé nyújtotta azért, hogy ne intézkedjenek és ne szondáztassák meg, valamint ne indítsanak ellene eljárást. A férfi a rendőrtől azt kérdezte: “ennyi elég lesz?”.

A rendőrök a felajánlott pénzt visszautasították, majd a férfit megbilincselték és előállították a rendőrkapitányságra.

Az elkövető – főleg vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt – többször volt már büntetve, jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt áll, ezen túlmenően az elmúlt 3 évben 12 szándékos szabálysértést követett el, köztük 9 esetben közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt állapították meg a felelősségét.

A tájékoztatás szerint a nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki férfit – aki tagadta a bűncselekmény elkövetését -, és indítványozta az elkövető tartózkodási helyére kiterjedő bűnügyi felügyelet elrendelését azzal, hogy naponta személyesen jelentkezzen a rendőrségen.

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája a bűnügyi felügyeletet 4 hónapra elrendelte az ügyészi indítványnak megfelelően, de ez nem végleges a gyanúsított és védőjének fellebbezésé miatt – olvasható a közleményben.