Féltékenységből megalázta, verte feleségét egy borsodi férfi

Rendőrség

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt. A férj ittas állapotban rendszeresen agresszív hangnemben, az emberi méltóságot súlyosan sértő kijelentésekkel megalázta feleségét, féltékenysége miatt többször megverte.

A vádirat szerint a házaspár egy borsodi kisvárosban lakott. 2021. végétől 2023 november végéig a rendszeresen italozó vádlott a lakásukban agresszív hangnemben, az emberi méltóságot súlyosan sértő kijelentésekkel megalázta feleségét. Ha az asszony azonnal nem teljesítette az olyan felszólításait, hogy adjon neki cigarettát, valamint ha nem volt megelégedve a főzött étellel, akkor azért, hogy a felesége tudja mi a dolga, többször arcon ütötte. 2023 augusztus végén a nő a vádlott tudomása nélkül beengedte a lakásukba a férje erősen ittas férfi rokonát. Emiatt a vádlott féltékennyé vált, rokonát elzavarta, feleségét pedig többször megütötte, megrúgta.

2023 november végén az elkövető a feleségével közös italozás után aludni tért, de a nő éjfél után felébredt, a konyhába ment enni. Úgy hallotta, mintha valaki az utcáról bekiabált volna hozzájuk, a kapuhoz indult, de az ablakból kinézve senkit nem látott. A vádlott felébredve nem találta a feleségét, féltékenységből átnézte a lakást, hogy nincs-e ott esetleg egy férfi. Senkit nem talált, ennek ellenére felelősségre vonta a nőt, rángatta, ököllel ütlegelte, majd egy fél méteres fanyéllel tovább bántalmazta. Az asszony segítségért kiabált, kimenekült a házból és a szomszédoktól értesítette a rendőrséget.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett fogház büntetést indítványozott.

Kezdőkép: illusztráció.