Húsvét - Több mint 120 ittas sofőrt talált a rendőrség Budapesten Szöveg: Budapest, 2023. április 10. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai az ittas járművezetőket szűrik ki a Petőfi híd pesti hídfőjénél húsvéthétfőn, 2023. április 10-én. Nagypéntek óta 11 137 sofőrt szondáztattak meg a rendőrök fővárosban, köztük eddig 122 ittas járművezetőt találtak. MTI/Lakatos Péter

Ennyien ültek ittasan a volán mögé húsvétkor

Rendőrség

Húsvétkor a több mint ezer ellenőrzött járművezetőből 327-en vezettek ittasan – számolt be az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden a police.hu-n.

Közölték ugyanakkor: ebben az időszakban évről évre ellenőrzik a közlekedőket, az ittas vezetés számadatai pedig javuló tendenciát mutatnak.

Az ittasan vezetők közül 186 ellen büntetőeljárás, 141 járművezető esetében pedig közigazgatási eljárás indult – tudatta a rendőrség.

Hozzátették: az ittas járművezetés a vezető baleseti okok között szerepel, ezért a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak azok kiszűrésére, akik alkoholtól befolyásolt állapotban vezetnek autót, ülnek biciklire vagy motorra.

(MTI)