Bíróság, kalapács

Vádat emeltek a mezőkövesdi rabló ellen

Rendőrség

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen rablás bűntette és más bűncselekmény miatt. Az elkövető egy mobiltelefont akart elvenni a sértettől, ezért egy szerszámmal fenyegette, majd amikor egymás kezét rángatták, az arra járóknak azt mondta, hogy csak viccelődnek.

A vádirat szerint a vádlott 2023. október közepén, hajnalban, Mezőkövesden, az utcán tartózkodott egy férfi ismerősével, akinek a kezéből egy hirtelen mozdulattal kivette a mobiltelefonját és elszaladt. A sértett utánament és kérte, adja vissza a telefont. A férfi odanyújtotta, de csak azért, hogy mutassa meg a belépési kódot, a sértett azonban visszavette a telefont, berakta a farzsebébe. Az elkövető többször a zseb felé nyúlt, próbálta kivenni a telefont, majd egy csavarhúzónak látszó famegmunkáló ráspollyal fenyegetve követelte a készüléket. A férfi a zsebhez nyúlva megfogta a telefont, mire a sértett ráfogott a kezére. Kezüknél fogva rángatták egymást, két arra járó férfi rákérdezett mit csinálnak, a vádlott azt mondta, csak viccelődnek. Végül letépte a sértett nyakláncát, a telefont kicsavarta a kezéből és elfutott.

A férfi pár nappal korábban Mezőkövesden, egy vendéglő udvaráról ellopott egy 350.000 forint értékű lapvibrátort, amit ismeretlen személynek értékesített.

Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetése végrehajtásának elrendelésével.