Ligakupa: kedden sorsolás

Sport

A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint a Ligakupa középdöntő mérkőzések kieséses táblájának sorsolására november 25-én, kedden, a 16 órától kezdődő Ferencváros-Paksi FC találkozót követően a Sport TV élő adásában kerül sor.

A hatályos versenykiírás alapján az MLSZ Versenybizottságának a csoporteredmények alapján kieséses táblát kell készíteni. A csoportgyőztesek párosítása sorsolással történik.

A sorsolás menete a következő:

A párosítások kihúzásakor először egy csoport második helyezett csapatot húznak ki (ő lesz a december 2-i mérkőzés pályaválasztója), majd egy csoport első helyezett kerül kihúzásra (ő lesz a december 9-i visszavágó mérkőzés pályaválasztója).

Amennyiben olyan csapatok kerülnének a középdöntő 1. fordulójában összepárosításra, amelyek azonos csoportból jöttek, ebben az esetben a kihúzott csoport első helyezett csapatot a kiemeléses tábla következő ágára kell helyezni és helyette új csapatot kell húzni. (Amennyiben ez az utolsó párosításnál történik meg, akkor az adott csapat az utolsó előtt kihúzott csapattal kerül felcserélésre!)

A SPORT TV-től kapott információk alapján december 2-án és december 3-án is, illetve december 9-én és december 10-én is lesz Ligakupa-mérkőzés közvetítés.

 

dvsc.hu