DEAC: a hétvégi eredmények

Sport

Fordulatos mérkőzésen hozta a kötelezőt a DEAC Kamilla Gyógyfürdő, két vereség és egy magabiztos győzelem a futballpályán.

Látványos, támadásokban gazdag, de védekezésben gyenge rangadót játszott a DEAC NB1/B -s férfi kosárlabdacsapata szombaton a bajnokság ötödik fordulójában. Az egyetemi gárda nagyon megizzadt az egriek elleni küzdelemben, de megérte, mert tizenkét ponttal sikerült verni a hevesieket. A 83-71-es győzelemmel Debrecen megtartotta második helyét a tabellán.

– A külföldi tornán összeállt védekezésünk ma valamiért nem működött, talán közrejátszott a fáradtság és a betegeskedések. Az Eger nagyon jó dobóformát fogott ki, ennek ellenére úgy gondolom, hogy ennél jóval több kell. Szerencsére jókor jött ez a figyelmeztető jel, azon leszünk, hogy a következő meccsekre kijavítsuk a hibáinkat – értékelte a mérkőzést Nagy Ágoston edző.

A DEAC NB1/B-s női kosarasainak legutóbb nem sikerült győzelmet kiharcolnia az MTK otthonában. Kovács Imre tanítványai most kihasználhatják a hazai pálya előnyét, hiszen november 16-án, hétfőn 19 órától a DVTK Miskolc gárdáját fogadják.

Egy félidőn keresztül jól tartotta magát a DEAC megye I-es labdarúgócsapata, ám vereség lett a vége. Sáfár László legénysége az aktuális másodikhoz, azaz a Nyíradony VVTK-hoz látogatott vasárnap, a bajnokság utolsó előtti játéknapján. A házigazdák második félidőben szerzett három találatát csak egyetlen góllal tudta szépíteni Madar Csaba, így az egyetemi alakulat maradt a tabella 13. helyén.

A DEAC II. kiváló sorozata is megszakadt a hétvégén. Katona László csapata zsinórban hét győztes meccsel a háta mögött utazott Ebesre, ahol 3-1-es vereséget szenvedett a megye II. déli csoportjában. Az eredmény ellenére a debreceniek továbbra is őrzik harmadik helyüket a tabellán.

A listavezető DASE ezzel szemben magabiztos játékkal múlta felül riválisát a megyei másodosztály északi csoportjában. Pöszmet Tibor alakulata a jó formában lévő, negyedik helyen álló Vámospércsi Bocskai SE-t fogadta vasárnap. A találkozón 6-1-re hengerelték le a debreceniek vendégüket, így tovább tudták növelni előnyüket a bajnokságban.

A DEAC női futsalcsapatának nem sikerült a bravúr a Hajdúböszörményi TE ellen. Sólyom Attila alakulatát 8-2-re terítette le idegenben a tabella 3. helyén álló hajdúsági csapat a bajnokság 7. fordulójában.
Az NBII Keleti csoportjába a DEAC férfi futsalosai legközelebb az MVFC Berettyóújfalu II.-t fogadják november 16-án, hétfőn 18 órától a Kecskeméti János Sportcsarnokban.

A DEAC férfi kézilabdázói szoros első félidőt (15:12) játszottak szombaton a Hajdúböszörmény TE otthonában. A második játékrészben azonban átrohantak a házigazdák Medgyessy Sándor fiain, és 33:25 arányban diadalmaskodtak felettük.

A DEAC NBI-es röplabdacsapata idegenben játszik legközelebb, november 21-én, szombaton 14 órától Kaposváron.