Labdarúgó NB I – A Debrecen nyerte a keleti rangadót

Sport

A Debrecen egygólos győzelmet aratott szombaton keleti riválisa, a vendég Diósgyőr felett a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában.

A hajdúságiak immár nyolc bajnoki találkozó óta veretlenek, míg a miskolciak sorozatban harmadszor szenvedtek vereséget az NB I-ben.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
DVSC-TEVA – Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)
———————————–
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2000 néző, v.: Iványi
gólszerző: Sidibe (23.)
sárga lap: Nagy Z. (31.), Jovanovic (45.), Szakály P. (90.), illetve Grumic (33.), Egerszegi (85.)

DVSC-TEVA:
———-
Radosevic – Nagy Z. (Lázár P., a szünetben), Mészáros, Brkovic, Korhut – Jovanovic, Kulcsár T. (Bódi, 52.), Szakály P. (Coulibaly, 65.), Tisza – Balogh N., Sidibe

Diósgyőri VTK:
————–
Rados – Eperjesi, Lipták, Tamás M., Nemes – Kitl (Bognár, 58.), Egerszegi, Grumic, Koman, Barczi (Nikházi, 77.) – Novothny (Griffiths, 72.)

A Diósgyőr kezdte jobban a keleti rangadót, több alkalma is volt, hogy megszerezze a vezetést, de nem élt a kínálkozó lehetőségekkel, pontosabban a debreceni kapus bravúrja kellett ahhoz, hogy ne változzon az eredmény. A félidő derekára kissé alábbhagyott a lendület, így váratlanul jutott előnyhöz a hajdúsági gárda Sidibe találatával. A miskolciak szinte azonnal egyenlíthettek volna, ezúttal azonban Radosevic helyett a kapufa mentett. A szünetig hiába futballozott jobban és agilisabban a DVTK, mégis ellenfele vonulhatott előnnyel az öltözőbe.

A folytatásban a Diósgyőr nyílt sisakkal rohamozott az egyenlítésért, de a vendégek fellazuló védelme a DVSC-nek jó lehetőséget kínált arra, hogy növelje az előnyét. A játékrész közepére ismét visszaesett az iram, és ekkor már korántsem volt annyira veszélyes Bekő Balázs együttese. A Debrecen biztosan őrizte az előnyét, sőt, a visszatérő korábbi gólkirály, Coulibaly révén majdnem újabb gólt szerzett, ám az eredmény már nem változott a lefújásig.