Örömjáték a Nagyerdei Stadionban

Sport

Letette névjegyét Pöszmet Tibor csapata Debrecen legnagyobb sportlétesítményében: a DASE 8:0-ra nyert a Le Petit-DSC ellen.

A megye II északi csoportjának 27. fordulójából előre hozott mérkőzését játszották az impozáns Nagyerdei Stadionban szombat este. A kiváló atmoszféra jókora motivációs erővel hatott a futballistákra, lelkes és tetszetős játékkal igyekeztek meghálálni a több száz fős nézősereg biztatását.

Már a kezdő sípszó pillanatától támadólag lépett fel az egyetemi csapat, a vezetést is egész korán sikerült megszerezniük Varga Viktor révén. A szünetre már kétgólos előnnyel vonulhattak. A fordulás után egy felszabadultabb, még bátrabb DASE futott ki a pályára, melynek meg is lett az eredménye.

Takács Tamás mesterhármassal, Varga Viktor és Kovács Miklós 2-2, Fodor János pedig egy góllal járult hozzá a 8:0-s végeredményhez.

Le Petit-DSC – DASE 0-8 (0-2)

 

Simán győzött a DEAC II is

A megye II déli csoportjának 23. fordulójában a Katona László trenírozta DEAC II a Kismarjai SE együttesét látta vendégül. A debreceniek az első játékrészben is mezőnyfölényben futballoztak, ám akkor gól nem született. A fordulás után több cserével folytatták a játékot, a beállt játékosok pedig éltek a kínálkozó lehetőséggel, négy gólt lőve sima győzelmet arattak.

DEAC II. – Kismarjai SE 4-0 (0-0)

 

Az 5-8. helyért játszhatnak a férfi kosarasok

Nem tudott újra nyerni a DEAC Kamilla Gyógyfürdő férfi kosárlabda csapata a Vasas Akadémia otthonában, így 2-1-es összesítéssel a fővárosi gárda jutott a legjobb négy közé a másodosztályú bajnokságban. Bár sokáig jól tartotta magát az egyetemi alakulat, az idő előrehaladtával egyre többet voltak kénytelenek kockáztatni, melynek 19 pontos vereség lett a vége.

A DEAC a folytatásban az 5-8. helyért játszik. Első ellenfelük a Nyugati-csoport negyedik helyezettje, az MTK lesz, a találkozó időpontjáról a héten döntenek.

Nagy Ágoston vezetőedző: sajnos előre is úgy gondoltam, így utólag pedig még jobban megerősödött bennem, hogy ezt a párharcot múlt héten vesztettük el. Az első félidőben csináltunk jó dolgokat, de a második félidőben elkezdtük elhibázni azokat a szituációkat, amelyeket egész héten gyakoroltunk. Támadásban ajtó-ablak helyzeteket rontottuk, melyekből egyből kosarakat kaptunk, ez megbosszulta magát. A közeli helyzeteinkbe nem fektettünk kellő energiát, ezért rettenetesen szegényesre sikerült a dobószázalékunk. A külső dobásokkal egy ideig tudtuk tartani a lépést, de ezek a védekezési hibák végül is két vállra fektettek bennünket. A mai meccsen egyértelműen jobb volt a Vasas, ám az első két találkozó után azt mondom, mi érdemeltük volna meg, hogy továbbjussunk. De ilyen a sport, úgyhogy előre kell néznünk.

Vasas Akadémia – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 80-61 (22-18, 21-20, 18-13, 19-10)

 

Éremeső a MEFOB-on asztaliteniszben! 

Két arany, két ezüst és három bronzéremmel  a Debreceni Egyetem csapata lett a legeredményesebb a MEFOB asztalitenisz versenyén.

Női versenyzőink, Fülöp Szilvia és Tarsoly Zsófia csapatban és párosban is győzni tudtak. Egyéniben Tarsoly Zsófia 2. helyezést ért el úgy, hogy a későbbi győztest a  csoporton belüli körmérkőzések során megverte. Fülöp Szilvia az egyéni versenyen bronzérmet szerzett. Bán Gergely és Nagy Balázs  férfi párosban ezüstérmes, másik férfi párosunk, Berecki Dezső és Papp Zsolt pedig bronzérmes lett.

A Debreceni Egyetem I. csapatát alkotó Bán Gergely – Berecki Dezső – Nagy Balázs  trió a 3. helyezést érte el, ami kiemelkedő eredménynek számít.