Miskolc rendezi a 2021-es vízilabda és tollaslabda egyetemi Európa-bajnokságot

Sport

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) döntése értelmében a Miskolci Egyetem és Miskolc önkormányzata 2021-ben két egyetemi Európa-bajnokságnak is házigazdája lesz – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t kedden.

A 2021-es vízilabda és tollaslabda egyetemi Európa-bajnokságot várhatóan júliusban rendezik meg Miskolcon, a kontinensviadalon mintegy 500 sportolót és kísérőiket látja vendégül a borsodi megyeszékhely.

A sportszakmai hátteret a Magyar Vízilabda Szövetség és a Magyar Tollaslabda Szövetség biztosítja.
Torma András, a Miskolci Egyetem rektorának beszámolójában elhangzott, hogy 2016-ban tájékozódási futó egyetemi világbajnokságnak, míg 2017-ben kosárlabda egyetemi Európa-bajnokságnak volt házigazdája Miskolc.

Jelezte, hogy az 2024-es európai egyetemi játékokra – amelyet Debrecennel közösen rendez Miskolc – előretekintve szakaszosan felújításra kerülnek az egyetemi kollégium E/1-E/6 épületei. Ezzel nemcsak a hallgatók kapnak minden igényt kielégítő komfortos elhelyezést, de az egyetemi képzések versenyképességét is elősegíti a fejlesztés. A 2021-es egyetemi Eb-k résztvevői már a felújított kollégiumokban kerülhetnek elhelyezésre.