Az új arab klubjának sem kell Dzsudzsák, már keresik az utódját

Sport

A csakfoci.hu szerint a helyi sajtó tényként kezeli már, hogy nem hosszabbít Dzsudzsák Balázssal a klubja, az Al Ain fél szezon után elengedi a magyar válogatott csapatkapitányát.

A portál sajtóhírekre hivatkozva azt írta, hogy a csapatnál már nem számolnak a magyar válogatott csapatkapitányával, és nagy erőkkel keresik az utódját. Az is sokat sejtető, hogy Dzsudzsák nem tért vissza június elején az Egyesült Arab Emírségekbe. A csapat edzőtábora július elején indul, az orvosi vizsgálatokat június 20-án kezdik meg.

Dzsudzsák Balázsnak diplomata útlevele van, a külügy reptette haza az Emírségekből

A 33 éves játékosnak június 30-ig él a szerződése a bajnokság második helyén álló egyesületnél, Pedro Emanuel edző állítólag már az utódját keresi. A helyi lapok szerint Dzsudzsákot vinné három mások bajnokságbeli klub, és mivel heteken belül lejár a szerződése, átigazolási díjat sem kell érte fizetni.

Dzsudzsák szerint előrelépést jelent, hogy átigazol a másik arab csapathoz

Emlékezetes: Dzsudzsákot februárban rúgta ki az al-Ittihad Kalba csapata váratlanul. A hirtelen lapát után annyira örült, hogy al-Ain alkalmazza, hogy nem győzte dicsérni új klubját. Dzsudzsák egészen odáig ment, hogy kijelentette:

Ismét egy PSV-szintű profi klubhoz kerültem, ahol tényleg a lehető legjobb kezekben vagyok, és így a válogatott számára is a hasznára lehetek.

“Ezek után a szövetségi kapitány szíve joga eldönteni, hogy beválogat-e vagy sem” – mondta.

A 108-szoros válogatott Dzsudzsák 2016 óta játszik az Egyesült Arab Emírségekben. Előbb az al-Vahda, majd pedig az Ittihad Kalba játékosa volt, télen került jelenlegi csapatához, az al-Ainhoz. Az Ittihad Kalba még azelőtt küldte el Dzsudzsákot, hogy lejárt volna a szerződése.